Login
Keresés eredménye:

Webshop termék találatok


Akciós katalógusÁrlistaEgyéb katalógus


Építőanyag kalkulátorok


Cikkek


Lastminute akciók


TARTALOM

Tudástár

Isover Vario páravédelmi rendszer

Egy környezetbarát megoldás az épületek pára és nyírkosodás elleni védelmére.
2021-09-20
hőszigetelés

Kérdezz a cikkről

Többet szeretnél tudni? Tedd fel kérdésed!

Kérj ajánlatot

Érdekel a cikk egy terméke? Kérj rá árajánlatot!

Olvass hasonlót

Szívesen olvasnál hasonlókról? Ingyen Értesítünk!

Belső levegő minősége

Egy épület belső levegőjének minősége fontos és mérhető eleme a lakók komfortérzetének. A beltéri levegő hatékony szellőztetése csak akkor érhető el, ha az épület burkolata légmentes. Egy „szivárgó” épületben a levegő átjut a repedéseken és hézagokon, azonban ez a légmozgás nem ellenőrzött, és nagyban függ a szél irányától valamint az időjárástól. Éppen ezért épületfelújításkor, vagy új épület építésekor elengedhetetlen, hogy az épület burkolata légmentes legyen.

pára és nyírkosodás

Az épületek légzárása mellett szóló egyik legfőbb érv a pára és a nyirkosodás elleni védelem. Az épületen belül az emberek, állatok és növények folyamatosan párát bocsátanak ki. Az év hidegebb hónapjaiban, amikor az épületen belüli hőmérséklet meghaladja a kinti hőmérsékletet, a kibocsátott pára a meleg levegővel együtt a hézagokon és repedéseken keresztül kijut és az épület szerkezeti elemeiben lecsapódik. A nedvesedés ebben az ellenőrizetlen formában egyaránt kárt tesz a könnyűszerkezetes és a hagyományos épületekben, ami az épület légzárásával küszöbölhető ki.

Vario km duplex, egy környezetbarát megoldás

isover vario km duplex

Megerősített, laminált belső oldali párazáró-légzáró fólia. Páradiffúziós ellenállása a beltér és a kültér közötti páranyomás-különbségtől függően változó. Tetőtér-beépítéseknél, szerelt külső falaknál a hőszigetelés belső oldalán elhelyezve.

Webshop

  • kitűnő légmentesítési jellemzők
  • páratlan védelem a párásodás ellen
  • kiváló minőség
  • „intelligens” termék, ami automatikusan idomul az időjárás-változásokhoz
  • növeli a lakók komfortérzetét
  • időjárásálló rétegének köszönhetően védi a tetőket és a falakat a nedvesedés okozta károktól
  • nagy szakítószilárdsággal rendelkezik
  • praktikus segédvonalak a könnyebb felhelyezés érdekében

 

Nyáron: a magas páratartalmú, meleg nyári hónapok alatt a molekuláris struktúra megváltozik, így a Vario® KM Duplex UV fólia diffúziós ellenállása 0,3 m levegőréteg ellenállásának lesz megfelelő. A szerkezeti elemekbe előzetesen beszivárgott nedvesség távozni tud, így megelőzhető az épület további károsodása.

Télen: az alacsonyabb páratartalmú, hidegebb hónapok alatt a molekuláris struktúra ismét megváltozik, ekkor a Vario® KM Duplex UV fólia diffúziós ellenállása 5 m levegőréteg ellenállásának felel meg. A megnövekedett diffúziós ellenállás miatt a szobában található pára nem tud behatolni a szerkezetbe.

 

 

 környezetbarát és aromazáró

A Vario KM Duplex UV fólia egy speciális környezetbarát, újrahasznosítható és nem utolsósorban aromazáró poliamidból készül. Az aromazáró tulajdonságnak köszönhetően a fólia megakadályozza, hogy a régi fakonzerváló anyagok gőzei bejussanak a lakásba, ezáltal védelmet nyújt az olyan, napjainban már tiltólistára került, de régen még használt szerek ellen, mint a Lindane vagy a PCB.

Korszerű épületeink tervezésekor nagy gondossággal kell eljárni a páratechnikai rétegek kialakításánál, illetve a megfelelő termékek kiválasztásánál. Az ISOVER Vario® rendszer - a fólia és a kiegészítők (ragasztó és tömítő anyagok) - biztosítják az épület páravédelmét és az épületben tartózkodók komfortérzetét.

beépítési képek

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM

Isover Vario műszaki adatlap

Ha tetszett a cikk, oszd meg hogy mások is láthassák!


Feldolgozás folyamatban
kérlek várj...