Login
Keresés eredménye:

Webshop termék találatok


Akciós katalógusÁrlistaEgyéb katalógus


Építőanyag kalkulátorok


Cikkek


Lastminute akciók


Tudástár

Terrán generon napelemes tetőcserép

Ideje elfelejteni a tető síkja fölé telepített hatalmas napelemtáblákat. A Terrán generon hatékonyan felveszi a versenyt a solár panelekkel, ráadásul sokkal nagyobb esztétikai élményt kínál.
2021-03-19
tetőépítés

Kérdezz a cikkről

Többet szeretnél tudni? Tedd fel kérdésed!

Kérj ajánlatot

Érdekel a cikk egy terméke? Kérj rá árajánlatot!

Olvass hasonlót

Szívesen olvasnál hasonlókról? Ingyen Értesítünk!

 

 

ELEGÁNS

INNOVATÍV

ENERGIATUDATOS

 

ELEGÁNS TETŐ + ÁRAMTERMELÉS

A napelemtáblák hatákonyságukon túl, nem igazán mutatnak jól a tetőnkön. Ha szeretnénk egy igazán szép és jó hatásfokkal energiát adó megoldást akkor a Terrán Generon egy jó választás. A beton cserépbe integrált napelemcelláknak köszönhetően nincs felesleges tetőáttörés, így prémium megjelenést biztosít az ingatlannak, és növeli annak értékét. 

A napelemes tetőcserép felhelyezése és megjelenése nem különbözik a hagyományos cserepektől. A tető eredeti védelmi funkcióját 100%-ban teljesíti.

jó választás a generon?

 

20 év garancia

A Generon napelemes tetőcserepet Magyarországon gyártják, így a garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető.

 

NAGY MÚltú hazaI márka

100 év gyártási tapasztalattal és tudással kiváló minőségű termékeket gyártanak.

 

ökotudatosság

A Terrán Generon alapja a betoncserép, amelynek gyártása energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából is élen jár.

 
 

finanszírozás

A Generon napelemes rendszerek telepítésére 2021-ben igényelhető támogatások köréről érdeklődj online!

 

kompatibilitás

Válaszd a Terrán Zenit vagy Rundo termékcsalád elemeit, amelyek méretéhez és formájához tökéletesen illeszkedik a Generon napelemes tetőcserép.

 

szakmai támogatás

Nem hagyunk magadra a rendszer beépítésekor. A Terrán teljeskörű ügyintézést biztosít, neked csak hátra kell dőlnöd, a szakértők mindent elintéznek helyetted.

 

 

műszaki adatok

TETŐCSERÉP
Méretei 330 x 420 mm
Termék tömege 5,70 kg
Alaphordozó termék nagy végszilárdságú színezett beton elem
Fedési szélesség 300 mm
NAPELEM
Méretei 297,5 x 415 mm
Cellák száma 4 db
Frontfelület 3,2 mm vastag szolár üveg
Vezeték 400 mm hosszú, 4 mm2-es solar kábelek, TYCO PV4 csatlakozóvégekkel (MC4 kompatibilis)
 
ÁLTALÁNOS ADATOK
Névleges teljesítmény 15 Wp/modul
Energiatermelés 1 kWp/6m m2
Munkaponti feszültség 2.31 V
Munkaponti áramerősség 6,52 A
 

gyakori kérdések

mennyibe kerül a napenergia

Ha a Nap az energiaszolgáltatókhoz hasonlóan benyújtaná a számlát azért az energiáért, amit egy átlagos családi ház tetőfelületére sugároz, akkor évi több millió forintot kellene fizetnünk neki. Szerencsére azonban a saját tulajdonában lévő felületre érkező napenergiát mindenki szabadon, ingyen hasznosíthatja. A napenergia saját célra történő hasznosítását semmilyen adó-, vagy járulékfizetési kötelezettség nem terheli.

mi az optimális elhelyezés

Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású, 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel. Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés. Szaktanácsadóink segítenek az optimális fedéskép kitalálásában annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése.

hogyan tudom felhasználni az áramot? éjszaka is kapok áramot?

A jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint a napelemrendszert egy ad-vesz mérőórán keresztül az áramszolgáltató hálózatára kötik. Ez azt jelenti, hogy a megtermelt többletmennyiséget a rendszer a szolgáltató hálózatára táplálja be, ugyanakkor a kevésbé napsütéses időszakokban a szolgáltatói hálózatról juthat folyamatosan áramhoz. Amennyiben Ön 2021. június 30-ig telepít napelemes rendszert a tetőre, és szerződést köt az áramszolgáltatójával, akkor még a jelenleg hatályos, úgynevezett szaldós elszámolás vonatkozik rá. Ennek lényege, hogy csupán az éves szinten megtermelt és elfogyasztott energia különbségét kell kifizetnie, vagyis egy megfelelő teljesítményű napelemrendszerrel elérhető a nulla forintos villanyszámla. A várhatóan 2021. július 1-je után bevezetésre kerülő bruttó elszámolásban a hálózatból vásárolt és a napelem által megtermelt, azonnal el nem fogyasztott energia egységárát külön-külön határozzák meg.

felhős időben is termel áramot?

Tény, hogy a napelemek direkt napsütésben, derékszögű beesési szögben, alacsony hőmérsékleten működnek a legjobban. Azonban felhős időben is termelnek, sőt akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek ilyenkor is működni. Mivel a napelemek az idő legnagyobb részében részterhelésen működnek, ezért a mai technológiák kifejezetten nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ebben a tartományban is minél hatékonyabban üzemeljenek.

a szélsőséges időjárás (pl jégeső) nem tesz kárt a napelemekben?

A napelemek a minőségi alapanyagoknak és alapos munkálatoknak köszönhetően rendkívül ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben. Az edzett üveglapok kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és egyéb mechanikai behatásokkal szemben. A minősítési eljárás része, hogy bizonyos magasságból acélgolyókat zúdítanak a napelemre, ezzel is imitálva a jégeső körülményeit. Mivel a napelemek nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, ezért átlagos használatnál nincs olyan körülmény, ami miatt tönkremehetnének.

milyen előnyei vannak a generonnal a hagyományos napelemhez képest?

Mindenekelőtt az esztétikumával tűnik ki. A napcellák felhelyezése és megjelenése megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Nincs felesleges tetőáttörés, amely prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét.
Mivel nincs különálló tartószerkezet, ezért a tetőszerkezetre nehezedő súly is jelentősen kevesebb, mint egy hagyományos napelemrendszer esetében. További előnye a Terrán Generonnak, hogy bármikor korlátlanul bővíthető, a követelményeknek megfelelő tetőfelület függvényében.

milyen tetőfedésben építhető be a generon?

A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit és Terrán Rundo tetőfedésbe építhető be.

beépíthető-e más típusú cserépfedésbe?

Abban az esetben, ha a meglévő fedést Terrán Zenit-re vagy Rundo-ra építik át olyan módon, hogy a fedésre vonatkozó feltételek teljesüljenek.

milyen követelményei vannak a fedésnek?

- min. 7,5 cm-es átszellőztetett légrés
- nagy hőállóságú, hosszú élettartamú fólia (MediFol Longlife, Medifol TOP 270, MediFol Silver)
- min. 20° tetőhajlásszög

mekkora méretű a generon?

A Terrán Generon modul befoglaló mérete 330 mm x 420 mm, azonos a Terrán Zenit vagy Rundo cserép méretével.

mekkora teljesítményű a generon?

Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.

mekkora helyigénye van a generonnak?

1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel

kihasználható-e a teljes tetőfelület?

Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amelyeknek a tájolása megfelelő. A tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) legalább két cserépnyi (kb. 60 cm-nyi) távolságot el kell hagyni. Ezeket a tetőfelületeket Terrán Zenit vagy Terrán Rundo cseréppel kell fedni.

Felrakható-e a Terrán Generon több, egymással összefüggő tetőszakaszra?

Igen, felrakható, a szolár rendszerekre általánosan érvényes kötöttségekkel. Csak azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

Mennyivel drágább, mint egy hagyományos nagypaneles rendszer?

A Terrán Generonnal fedett tető teljes védelmi funkcióval rendelkezik, egyidejűleg kimagasló esztétikai előnyt biztosít, ezért a hagyományos nagypaneles rendszerekkel nehezen összehasonlítható az értéke, de tény, hogy az ára magasabb.
Magyarországon egy - családi házban élő - négyfős háztartás átlagos havi villamosenergia fogyasztása a nappali mérőn 230 kWh, ami a jelenlegi árak mellett 8.600 forintos villanyszámlát jelent. Ennek a háztartásnak az éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű - optimális tájolású - Terrán Generon napelemes rendszer képes biztosítani. Egy ekkora teljesítményű rendszer ára inverterrel, valamint teljeskörű szolár kivitelezéssel és ügyintézéssel kb. bruttó 1,97 MFt. Egy 4 kWp teljesítményű rendszer ára kb. bruttó 2,5 MFt. Ez azonban csak egy közelítő ár, minden ajánlatot az Ön igényeire szabva, egyedileg készítünk el. Pontos árat a terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva kérhet.

Milyen garancia vonatkozik a Terrán Generonra?

A Terrán Generon napelemek - a legtöbb nagypaneles rendszerrel ellentétben - itthon készülnek és kerülnek összeszerelésre. Ezért bármilyen kérdés, esetleges probléma esetén könnyen és gyorsan elérhető a megoldás. 20 év garanciát vállalunk a Generon napelemes tetőcserepeink teljesítményére.

Mi történik egy elem meghibásodása esetén?

A Generonra nem jellemző a meghibásodás, de ha egy elemnél mégis eltérés érzékelhető, akkor az könnyen cserélhető. További pozitívum, hogy 1 elem meghibásodása nem okozza a teljes kör kiesését. Fontos tudni, hogy egy elem nem megfelelő működése 15 Wp teljesítménykiesést eredményez, ami elenyésző az összteljesítményhez képest, a fogyasztó számára így ez nem jár észlelhető változással.

Utólag is felhelyezhetem a Generon napelemes tetőcserepet az otthonomra?

Utólagos felhelyezésre is van lehetőség, de csak abban az esetben, ha az Ön otthona Terrán Rundo vagy Terrán Zenit cserepekkel van fedve, hiszen a Generon kizárólag ezekkel kompatibilis. Ha a tetőfedés korábban más termékekkel történt, akkor ezeket Rundo vagy Zenit cserépre kell cserélni annak érdekében, hogy a Generon felhelyezhető legyen.

Kötelező-e megújuló energiaforrás használata?

Az az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet alapján a 2020. december 31-e után használatbavételre kerülő épületek energiaigényének 25%-át megújuló energiaforrásból kell fedezni. Ez történhet akár napelem vagy Generon napelemes tetőcserép felhasználásával is.

Mekkora Generon-rendszer elégíti ki egy háztartás energiaigényét?

Magyarországon az egy főre eső háztartási célú villamosenergia felhasználás kb. 1.100 kWh/ év. Ezt az energiamennyiséget egy 1 kWp teljesítményű Terrán Generon rendszer képes előállítani 6 négyzetméter tetőfelületen. Egy családi házban élő négyfős család éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű - optimális tájolású - Terrán Generon napelemes rendszer képes biztosítani. Egy ekkora teljesítményű rendszer ára inverterrel, valamint teljeskörű szolár kivitelezéssel és ügyintézéssel kb. bruttó 1,97 MFt.

Van-e hűtése a napelemnek, ha beépítjük a cserépfedésbe?

A szakszerűen megépített cseréphéjazatok mögött minden esetben szükséges egy – minimum 5 cm vastagságú - átszellőztetett légrés, ahol a felmelegedő levegő a kürtőhatás elve alapján távozik, és a helyére a környezeti levegővel azonos hőmérsékletű levegő érkezik. A Generon esetében a légréteg minimális vastagsága 7,5 cm, így cserépfedésnél megszokott cirkuláció még intenzívebb hűtőhatást biztosít, ezáltal a Generon modulok érdemben nem melegednek fel jobban, mint az onroof napelemek. Ennek köszönhetően a Generonnal megtermelhető energia éves viszonylatban megegyezik az azonos teljesítményű onroof rendszerekkel.

A csatlakozók száma nem jelent-e nagyobb meghibásodási kockázatot?

Az általunk használt ún. MC 4 csatlakozókat a szoláripar évtizedek óta gyártja és használja. Az elmúlt évtizedekben több tízmilliárd darab készült világszerte. Az általunk beépített csatlakozók megbízhatósága kiváló, így a meghibásodás kockázata alacsony.

galéria

 

 

beépítési útmutató

A Terrán Generon beépítési útmutatóját itt tekintheted meg.

INFORMÁCIÓ ÉS ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Ha szeretnél többet megtudni, vagy árajánlatot kérni Terrán Generon cserépre, akkor írj nekünk a webshop@winklertuzep.hu címre, vagy használd árajánlatkérő felületünket.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM

Terrán generon műszaki adatlap

Ha tetszett a cikk, oszd meg hogy mások is láthassák!


WEBSHOP TERMÉK TÍPUSOK

Ablakkönyöklő


Építőkémia


Falazóelemek


Gépek


Hidegburkolás


Hőszigetelés


Kertépítés


Mapei előkészítés


Mapei hidegburkolat


Mapei homlokzat


Mapei szerszám


Mapei vízszigeteles


Szárazépítés


Tetőablak


Tetőfedés


Vakolatok


Vízszigetelés


Akciós újság

TUDÁSTÁR

Megújult Baumit Mozaik vakolat színek

Megújult Baumit Mozaik vakolat színek

Új természetes színekkel bővült a Baumit színskálája. A minőség is változott.

Megnézem

KÖLCSÖNZÉS

WEBSHOP

Telephelyek


EU pályázat

EU pályázat - Winkler Tüzép

Széchenyi pályázat

Feldolgozás folyamatban
kérlek várj...